bahan A
-500gm daging segar
-2 sudu kicap pekat
-1 sudu gula
-sedikit lada hitam
bahan B
-2 sudu cili giling
-asam jawa sebesar ibu jari
-1 bj bawang besar
-2 bj cili merah
-halia sebesar ibu jari
-3bji bawang merah d tumbuk
-2 bj bwang putih d tumbuk
-sedikit air
cara2 nya
-bahan A tadi d gaulkan hgga sebati dan d perapkan bersama daging 1 jam
-tumiskanbwg merah,halia,bwg ptih sehingga garing dan tgu hgga naik minyak
-masokkan air asam
-masokkan dgg y tlah d perap
-masak hgga dgg empuk
-air plu d tambah sedikitsekiranya perlu
-setelah dgg masak,masokkan bwh besar dan cili
--selepas 2 minit hidangan blhlah d hidangkan
*blh dimakan bersama roti selain nasi
No comments:
Post a Comment